Kategorier
Testar

Den store juleøltesten 2010

Litt av utvalget i testen

Årets juleøltest blei gjennomført med brask og bram på fredag! Me handla inn eit utvalg butikkjuleøl, rettare sagt 12 i slaget! Eg utførte testen som ein blindtest, og noterte flittig underveis i smakinga. Det er viktig å understreke at me ikkje bare smake, men drikke heile boksen/flaska, så notatene kan seies å vere relativt (u)saklige, særlig mot slutten av testen. Vil og understreke at 12 forskjellige slag, er i meste laget, litt usikker på nokre av terningkasta mot slutten! Men nok om det!

Her har du ei finskriving av kveldens notater:

Frydelund Juleøl – boks

Gyllen, mørk og fin farge. Herlig karamellbrunt skum. Dufter lite og ingenting, men har ein god smak og er overraskende lettdrikkelig. Syns den er frisk og fin til juleøl å vere, Ingve meiner han kunne drukket mange av denne. – «Den såg sur ut, men overraska!»

Terningkast Yalla: 5
Terningkast FiDo: 5

Hansa Julebrygg – boks

Litt tamt skum, mørk og fin farge. Karakteristisk og god smak! Litt «meir» smak enn den forrige.
Yalla: – Bryte av med litt Grandis med kylling! Lenge siden frokost gitt! Mykje mat i god øl, men mat må man ha!
Fido: – Nå har me drukke altfor fort!
Tor Øyvind ramle heilt ut, og begynne å fortelle om å importere biler og dele dei i to for å lure seg unna avgifter.. Lure på kor mange øl han har drukke egentlig?

Terningkast Yalla: 4
Terningkast FiDo: 3

Grans Juleøl – flaske

Drittskum! Var jo ikkje skum? Litt for lys til å vere juleøl. Meir rød meine Fido! Litt snål ettersmak har den og. Ingen vinner.

Ramla innom litt bilprat fra råneperioden på det glade nittital, escort, ascona, 240 og store subwoofere. Det var E-Type på Spotify som fekk oss til å spore av.. Kven satte egentlig på det greiene der?

Men tilbake til øl: Eg syns ikkje denne var så voldsomme.

Terningkast Yalla: svak 3
Terningkast FiDo: 2

Ringnes Juleøl – boks

Vakkert skum, karamellfarga dette og. Like utsjånaden på denne! Fido meine det lukta brunt, men var liksom lyst. Utbryter eit overraskande «Oiiii! Dette var egentlig øl etter min smak» når han tar den første slurken. Etterfulgt av den relativt djupe kommentaren «Denne var det kullsyre i! Trur eg?»

Eg er enig med Fido, syns den var ganske god, men kjenner at det blir skallebank imårå! Øla trur eg er god til presangåpninga, altså etter at pinnekjøtet er fortært. Treng ei kraftigare øl til maten. Nå syns eg det går seint med drikkinga til Fido, og eg bestemme meg brått for terningkast 3+

Terningkast Yalla: Sterk 3
Terningkast FiDo: 3

Berentsen Juleøl – Flaske

Lite skum, men fin farge på ølet! Trur eg må smaka! Sakko dette var spesielle saker! Smakte litt urt av eit eller anna slag. Fido: «Oi, denne smakte stramt!»

Tja, kva ska me sei? Spesielt, men like det litt på ein måte.. Hmmm Nam! Ølet vekse på smak etterkvart som ein kjem nedover i glaset, og det var så godt at det blei overraskande fort tomt! Fido er dog ganske uenig med meg her: «Denne blir verre og verre for kvar slurk».

Terningkast Yalla: 4
Terningkast FiDo: 2

Tuborg Juleøl – boks

Oi! Mykje skum! Fin farge! Fido meine dette ølet har den beste lukta til nå, og opplyser om at den var litt tam på kullsyre, men god på smak likevel! Dette er ei festøl som det kan drikkes mange av. Fido meine at denne ikkje gir skallebank, han om det! Syns an blir litt for tam til å vere juleøl. Men får bonus for å vere ei god festjuleøl!

Terningkast Yalla: 4
Terningkast FiDo: 5

Aas Juleøl – Flaske

Denne er samme farge som fleirtalet, kvar er skummet? Den var veldig lettdrikkelig, og er er ei øl som innbyr til storkonsum! Kanskje dette er vinnaren for dansen på 2. juledag?

Nå er me  ganske usaklige og testen er litt ute av balanse! Blir plutselig forstyrra av ein gjest med kebab og cola!

Denne var nok ei enda bedre festjuleøl enn den forrige, og derfor får den ein ganske så god karakter. Ingve fekk lyst på Cognac nå, eg klare å stoppe han! Testen har allerede sklidd ut, cognac hadde spolert resten!

Terningkast Yalla: 5
Terningkast FiDo:4

Hansa Juleøl – boks

– Denne såg jo ut som ein vanlig pilsner? Fido korrigere; «An va jo litt mørkare enn vanlig pils då..». Drikke og glømme egentlig litt å smake. Men syns denne var veldig nøytral. Fido er veldig enig, og syns den mangle piff!  Konkludere med at dette er ølvatn, som det kan drikkes mange av!

Terningkast Yalla: 2
Terningkast FiDo: 3

Aas Juleøl – boks

Etter ein rask powernap, er eg klar for øl ni! Fido meine flexilån er veien å gå, men må ha eit par kredittkort og!

Denne øla har fint skum og lukte litt snop. Er dog litt for lys for min gane.  Fido: «Sakko så lettdrikkelig! Jæklig god!» Me er vel på det stadiet at det meste er godt nå, og innser at 12 øl i testen er i meste laget! Men holde tunga beint i munnen og trille terningen!

Terningkast Yalla: 4 eller 5 (litt dårlige notater her, så usikker)
Terningkast FiDo: 4

Lervig Juleøl – flaske

Absolutt skumlaus seie Fido. Denne var lys, er det juleøl? Tamt opplegg. Søt. Og syns den smake krydder av ypperste rang, men er for lys!

Terningkast Yalla: 4
Terningkast FiDo: 3

Laade Gaard brygghus Juløl – flaske

Ser grei ut, men lite skum. Første slurk avdekker ein fortreffelig smak! Veldig god! Så av ukjent grunn snakke me litt om Gwen Stefani.

Eg konkludere med at dette er juleøl med strek under svaret! Og syns dette er testens høydare!

Terningkast Yalla: 5
Terningkast FiDo: 5

Lervig Juleøl – boks

Halvmørk skumlaus vri, uten særlig smak! Gir an ein femmer, men det er kun fordi eg er trøtt og vil legge meg!

Terningkast Yalla: 5
Terningkast FiDo: 5

Konklusjon

12 øl er for mange til å gi ein begrunna test, men min favoritt er Laade Gaard brygghus si juleøl! Veldig god! Billig er den og! Finne den på Rema 1000! Klassisk 0.5 flaske med fancy kork som du kan skru av! Årets vinner!

Ingve sin versjon av testen finner du på iberge.net!

2 svar til “Den store juleøltesten 2010”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *