Kategorier
Jakt, fiske og friluftsliv Testar

Erfaringar med Hilleberg Nallo 3 GT

Etter ti-tolv døgn i det nye teltet, har eg fått testa det i forskjellig vèr og forhold. Fra strålande sommar til piskande vind og snø.

Oppsett

Teltet er raskt og sette opp, innerteltet henger i ytterteltet og alt settes opp i en operasjon, så du slipper unna den «amerikanske» vrien med å sette opp innerteltet først.  I sterk vind, kan det vere enklast om ein er to mann som samarbeider. Du fester to plugger, trer dei tre stengene, før du reiser teltet og plugger to plugger i andre kortenden. Teltet står med kun fire plugger i finvèr. Når teltet er reist, er det bare å sette i det som trengs av plugger etter rådene vèr- og vindforhold. Det er åtte barduner som kan brukes for å få det til å stå støtt i sterk vind.

Video av oppsett av  Nallo 2, med samme prinsipper. (youtube)
Detaljbilder og inntrykk av Nallo GT (youtube)
Hilleberg sin guide for oppsett. (pdf)

I bruk

Utsikt ut lufteluke i fortelt

GT versjonen av Nallo har eit utvida fortelt, og du har meget god plass til lagring av stasj i forteltet. Du har to innganger, en på siden, og en i «front». Det særs romslige forteltet har også ei sosial side, på telt-tur i drittvèr så samles folket i Nalloen for kveldens drøs! Ein av ulempene folk nevner med disse svære fortelta er at ein mister litt av utsikten. Dette har Hilleberg løyst med at ein kan åpne opp heile fronten på forteltet og få eit fantastisk panoramavindu, og nyte utsikten under tak. Lufteluka i forteltet gir og god utsikt!

Innerteltet er tett og blir fort varmt og koselig i den kalde årstida, det finnes luftemuligheter i fotenden, og ved å åpne lufteluker i fortelt og innertelt vil ein få gjennomstrøyming av frisk luft. Det finnes to praktiske lommer i innerteltet for å lagre duppeditter, lommelykt og anna ein vil finne raskt igjen. I taket er det også en tørkesnor til å henge fra seg det våte, eller feste en lykt. Denne snoren kan bli litt sigen når den er tungt lasta, men fungerer stort sett veldig bra.

Teltet står støtt i kraftig vind, men husk og sette fotenden mot vinden, det er stort vindfang i eit såpass stort telt. Ytterduken går helt ned til bakken, så ein får ikkje vind inn i fortelt og innertelt, men ytterduken er tynn, og blafrer ganske godt. Så er det mykje vind,  forsøk å få ein stram og fin ytterduk for å unngå den verste blafringa og støyen.

Nallo 3 GT er som navnet tilseie, eit tremannstelt. Eg har ikkje testa med meir enn to, men det er iallefall god plass til to storvokste personer på henholdsvis 194 og 207cm. I dei tre lette årstidene fungerer det nok ypperlig med tre personer, vinterstid er det greit og ha litt meir plass å organisere seg på, så då blir det ikkje meir enn to personer i mitt telt iallefall.

Kondensproblematikken er alltid eit tema når folk er på jakt etter nytt telt. Teltet har gode luftemuligheter, og eg har ikkje hatt kondensproblemer til nå.

Konklusjon

Nallo 3 GT fra Hilleberg er ein fantastisk kombinasjon av god plass, låg vekt og gjennomtenkte løysingar. Anbefales på det sterkaste. Einaste negative eg har funne til nå er prisen. Men med godt vedlikehold er dette eit telt du vil ha resten av livet, og det er likevel ikkje dyrare enn ein påkosta skalljakke.

Tekniske data

  • Vekt: 2,8kg
  • Indre høyde: 105cm
  • Areal innertelt: 3,4m2
  • Areal yttertelt: 2,7m2

Bilder

8 svar til “Erfaringar med Hilleberg Nallo 3 GT”

Har du prøvd klærne til Brynje?? Eg har nå brukt ullundertøyet til Brynje, Arctic Double, i ett år og er makalaust imponert 🙂 Fryser ALDRI! bare sånn som et tips liksom… einaste minuset er her og prisen, da bare trøyen koster ca en tusenlapp, men vel verdt det!

Nei, har ikkje det. Har brukt det ullet eg har hatt tilgjengelig. Og ein Aclima Hood Sweater på dei kaldaste dagane. Vurdere Brynje når ting blir utslitt kanskje 🙂

Har du handla telt nå Arne? Du var vel på teltjakt tidligare i haust?

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *