Kategorier
Ski Snønuten Open

Rennsjefens vurderingar – Snønuten Open 2010

Viss eg seie 3. april – kva tenker du då? Den dagen Harry Truman signerte Marshallplanen i 1948? Den dagen Martin Luther King ble myrdet i 1968? Eller den dagen Jesus Kristus blei korsfesta i år 33 ifølge Humphreys & Waddington? Alt stemmer – men mykje viktigare: Den dagen SNO blir avholdt for 8 gang!

Mykje har skjedd på 8 år; Yalla har blitt tjukk, og tynn igjen, Kjetil har kjøpt og solgt minst 10 leiligheter til seg sjøl (ikkje vett eg kor han bur lengre), Aslak har blitt turbokapitalist, Lars har fått mer hår på hodet – Christian betydelig mindre, Kjetil E har formert seg (og gitt det endelig nådestøtet til evolusjonsteorien), Steinar har blitt doktor i stein og Øystein har fått nøkkelen til medisinskapet. Bjarte har blitt lærer og Mads er på 7 året i en by han egentlig ikkje helt husker kvifor han bur i.

Det har og vert mange spennende renn oppigjennom. I 2004 var det lite snø og me måtte gå på lyngen i botn av bekkedalen. Det året vant Andreas Brunes (som eg aldri har sett før eller seinere) på et par Salomon Crossmax(!). Året etterpå kom rekorden fra toppen, som enda står. Steinar gønna ned på 08.23. Den skal bli hard og slå.. I 2006 gikk vi rundt bratthenget på grunn av skredfare, og det blei et helsikes skøyteparti som tok knekken på mange av oss. Det året er det einaste med topp 3 på telemark. I 2007 kom endelig første seier til Sand. Kjetil bestemte seg for å la det stå til og tok pokalen med til Kløv for første gang.

2008 var det mørkaste året i SNO historien. For første gang vant en Saudabu pokalen, og tok med seg vinneren i dameklassen i samme slengen. I 2008 kom det og en regelendring, etter at Synnøve nytta seg av ulovlige hjelpemidler. Det er nå ikkje tillat å bruke helikopter. Brot på denne bestemmelsen kan medføre diskvalifikasjon.

I 2009 kom heldigvis pokalen heim igjen. Yalla tok steget opp fra skuffelsen etter å ha tapt for Mazza både i håndbak og i SNO i 2008, og vant med 10 sekund på Steinar.

Kven vinn så i år? Etter å ha bladd i arkivet ser eg at eg tidligere har vært litt vag i plasseringstipsene – det blir annerledes i år.

Her er rennsjefens topp 5:

1) Yalla – Uten tvil en soleklar favoritt. Topptrent, motivert, og ikkje minst i konkurranseform etter å ha deltatt i et mindre stevne i den såkalte ”Frikjøringscupen”. Etter å ha sett Yalla i sykkelshorts er det ikkje tvil i mitt sinn – Yalla vinner i år!

2) Helge – Vett ikkje kor masse han har fått stått på ski (det har jo ikkje snødd nord for moralsirkelen i år) men Helge er et konkurransemenneske, og det er ingen som VIL (på godt og vondt) mer en Helge (Kanskje Aslak for nokon år siden, men den tid er forbi).

3) Olav – Setter personlig rekord i skidager i år etter å ha hengt i Alpene med Gjeddå og Ivrige Olav i vinter. Det betyr 2 ting; ølmage (bra for toppfarten) og trening i rask kjøring. Blir tøff å slå.

4) Steinar – Riktig nok færre skidager enn i glansdagene i Sogndal på tidlig 2000 tall, då Steinar gikk 12 toppturer og drakk 5 kasser pils i uka, men han er alltid å regne med når en skriver påskeaften.

5) Mads – Slenger ut en håpende brannfakkel om en 5 plass for egendel. Har stort sett havna i skiktet 3-7 plass, så det bør være oppnåelig. Har fått trent litt lårmuskulatur i transporten på Norefjell – spørsmålet er bare om viljen er sterk nok når det begynner å svi i traversen..

Andre:

– Christian B: Har sett an i Norefjell – har toppfarten men ikkje kondisen.
– Kjetil H: Av de beste på ski – men gidder han ta ut alt?
– Øystein: Skal konkurrere på turski..
– Lars: Soul- rider, gidder ikkje stresse ned for å vinne.
– Gjeddå: Historien har vist at han ofte havner utpå langfredag – han har oddsen mot seg

Då er det bare å gleda seg til vinterens tore høgdepunkt. Husk og Reinsnuten Freeline Jam (RFJ) 28.03 og Haukeli Fyll- og Freeride Festival (HFFF) 1-2. Mai.

Ski or die!
– SNO Generalen!

17 svar til “Rennsjefens vurderingar – Snønuten Open 2010”

Like favorittstempelet! Stiller diverre ikkje på RFJ i år pga at eg befinner meg på treningsleir/SNO-oppladning på feil side av landet! Men møter lynklar til SNO!

I år vil det og bli action i kvinneklassen, og eg utnevne ny-kommaren Mari som ein stor favoritt der 😉 Spørs om det ikkje er nokre herremenner og som må gi på litt ekstra for å holde ho bak seg på resultatlista!

Burde kanskje lagt inn nåken tips i kvinneklassen – spesielt siden det er 8 mars.. haha.. Men dette pleier være en klasse med litt ustabil deltakermasse, så det er litt vanskelig å vite kem en skal satse på 🙂

Ellers sier lokale kilder at det er mulig RFJ utgåri år pga lite snø på Reinsnuten. Skal være moderate forhold på sjølve snønuten og, så det er mulig vi må se på alternative ruter. Uansett – renn blir det!

Etter å ha sondert terrenget i Breistølsdalen og innafør i helga, så kan eg skrive under på at det er særs ymse snøforhold. Treig og tung snø, og avblåst i høgden.. Mindre snø dess høgare du kjem. Kan bli interessant!

Aarhusen har skiftet beite for lenge siden. Men i år stiller han hvertfall på ski i det tradisjonsrike «Gubbrennet»! Det er en konkuranse med ca 100 deltagere som går i Brøstabotn i troms og som har eksistert i mange mange år. Konkuransen er ei skiløype som har innlagde rebusstasjoner og «vanningsstasjoner», så her e det best å ha med seg jegeren i sekken 🙂 kan bli ein morsom påske det også 🙂

Etter 3 toppturar og 1 knekt ski til nå i sesongen trur eg nok (dessverre) at SNO pokalen ikkje går eit nytt mørkt år i vente.
Dog- eg skal såklart gi alt eg klare 😉

Øystein e min soleklare favoritt slik som forholda er i år, han viste jo allerede for fleire år si ein finslepen teknikk i forsering av steinur og knausar. Personleg havnar eg som vanleg på plassen før Drange og Bjørke-brødrene.

syns mazza har vore litt beskjeden i forhold til egen plassering her. det har seg nemlig slik at han har drive målretta SNO trening heile vinteren i den, kanskje for mange, ukjende «norefjelltraversen». En killer av en transportløype tilbake til stolheisen. Ingrediensene er smalt, kupert, langt, raskt… Her er mazza gjennom vinteren blitt ein guru etter 10-15 skidager i norfjell, med 4-5 turer i traversen til dagen. bjørke og moe hang som slips gjennom skogen her for et par uker siden, bak en rolig og velbalansert drangerygg som tydelig va klar til å vise krefter i suldalsheia…

Under forutsetningn av at mazza får hjelp til å bære utstyret opp (les bård), eller går til innkjøp av litt toppturgear, så er eg freista å tippe at dette er året der mazza sine 60-70 skidager skal gi payoff…

Takker rennsjefen for tilliten. Nå ser det litt mørkt ut for deltakelse, men man skal ikkje sei aldri. Skal arbeide aktivt med ølmagen uansett.

@Svandal: Blir litt mykje reising for den eine turen. Kan hende den finner vegen til Vela på eit seinare tidspunkt.

Snøkanonene er i beredskap i Bråtveit, og B&G har fått beskjed om å begynne å kjøre inn snø fra Nupsfonn. Det blir renn – ingen fare!

Flott! Kan og opplyse om at pokalen er rota fram og sendt til dekorering, slik at den er klar til påskeafto!

Håpe dei pusse den i samme slengen, for den hadde antydning til jæger- og Gladlaks-rester, samt ein halvskummel dunst! 🙂

Jæger, gladlaks og ein halvskummel dunst, det e jo beskrivelsen av deg på fest det, Yalla…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *