Kategorier
Surfing

Rapport fra Saltstein

Mazza og white-trash Gjermund var å prøvde bølgene på Saltstein på søndag. Varselet på forhånd viste moderate 7 fot, og det så ikkje veldig lovande ut når me såg fjorden utenfor Larvik. Saltstein ligger imidlertid heil ute med havet, og får nåke stor dønninger inn fra Kattegat. Denne spoten er en point break og sjøl om bølgene ikkje nødvendigvis er så mye høyere enn de vi har surfet på jæren, så har de en helt annen energi.

Første bølga eg tok var som å ta magasuget bortover. Blei totalt overraska av kraften og akselerasjonen, og hadde nok med å holda meg fast i brettet å håpa på å ikkje bli knust i fjæresteinane. Utover dagen roa bølgene seg litt og me fekk komt oss oppå brettå og stått nåken lange runs. Har ikkje vært i nærheten av de forholdene på jæren de dagane vi har vært ute, og meg å Gjermund konkluderte med at i dag har me SURFA for første gang!

Wannasurf.com om Saltstein

Ett svar til “Rapport fra Saltstein”

Ikkje så gale det for barka byfolk!!! Men det kan ikkje måla seg med dei flotte forholda som er i ferd med å bygga seg opp her på gummikysten!! Var ute i dag og hadde dei beste takeoffane eg har hatt!! Bølger på 9 fot+ og flott brytning mot høgre.. Hadde meg dei råaste turane der e kjørte både opp, ned og bortetter bølgene…. Men ser fram til å få dåkke til byen igjen, har utvida spot- lista betraktelig!!!! Så Bore e kun i nøden nå!! Skal ut i kveld igjen med Kjetil å dra ett par monster runs!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *