Kategorier
Generelt

Ubuntu – Linux for Human Beings

konvertering fra windows til linux på bærbarmaskinen min 🙂

UbuntucircleUbuntu‘ is an ancient African word, meaning ‘humanity to others’. Ubuntu also means ‘I am what I am because of who we all are’. The Ubuntu Linux distribution brings the spirit of Ubuntu to the software world.ubuntulinux.org

Idag gikk eg drastisk til verks på Klodrik, tok backup av det som var noko å ha på, formaterte diskene og innstalerte Ubuntu 5.04 «The Hoary Hedgehog».

Eg har lenge hatt lyst å gjer eit forsøk i linuxverden, men har aldri tatt skrittet heilt ut. Men idag var det bare å hoppe i det. Gjorde først eit forsøk med Ubuntu sin live-cd, for å sjekke korleis ting fungerte, at den fant alle komponenter og slike ting. Når det såg bra ut så var det bare å innstalere distroen. Sjølve innstalasjonen gikk smertefritt, faktisk mindre brysom enn windowsinnstalasjoner. Svarte på nokre få spørsmål angående språk, tastatur osv. og plutselig var det fullført. Ved første øyekast var det skikkelig så vakkert 🙂 Så spørs det da om eg klarer å lære meg dette her. Kommer nok til å bruke litt ekstra tid på sjølv dei enklaste ting no i byrjinga. Men mange av dei programmene eg har brukt i windows, låg inne ferdig innstalert. Gaim, Firefox, Open-Office etc var klart til bruk..

Terminalserverklient mot RDP låg også klar til bruk, så knipe det forferdelig, og det er ting eg ikkje får til, så kan eg alltids koble meg opp mot terminalserveren på jobben 😉 Faktisk så fungerte det også utmerket mot windowsnettverket her på jobb, det var bare smokk-smokk så var ting på plass når eg skulle hente tilbake backupen eg tok før innstalasjonen.. Det har skjedd mykje siden eg forsøkte meg på ein gammal RedHat distro for mange år siden..

Eg kjem attende med gleder og frustrasjoner når eg har fått prøvd dette her litt meir.. hmmm.. Kva skal eg forresten bruke windowstastene til nå? 🙂

10 svar til “Ubuntu – Linux for Human Beings”

Kan bare si at eg skjønte om mulig faktisk ingenting av det som stod her.. Men etter entusiasmen å dømme var det nok hyggelig, ka det nå enn var..

Ubuntu ja.. Den hadde jeg ikke hørt om før.. Min *nix-erfaring begrenser seg stort sett til QNX og en eller annen redhat-distro. Installerte disse inne i MS Virtual PC. Gikk treigt som faen, men virka ihvertfall.

QNX har en kul desktop som er delt opp i flere screens. Med QNX-world velger du bare det skjermbildet som inneholder det programmet du kjører. Omtrent som dual/multi-head på én skjerm 😀 Desverre er det få program som er tilgjengelig på QNX.(Som ikke er en linux-distro)

Hvilken desktop kjører ubunto da? KDE? Alt fungerer og ser greit ut?

Siden diskusjonsforumet ikke er oppe enda, så får jeg bruke dette innlegget til å gratulere deg med nytt theme. Ser bra ut!

Ubuntu i bruk

Ja då har eg hatt Ubuntu innstalert på laptopen min i ca ei veke. Det er maskinen eg bruker til alt, også i det daglige arbeidet på jobb. Overgangen har sålangt gått over all forventning.

Sliter foreløpig litt med multimedia, men rekner med …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *