Kategorier
Generelt

Yallatur til Afghanistan II

Jaja, godtfolk. Då va det lenge siden det kom news fra Afghanerland, den enkle grunn til dette er vel at der e ikkje så møkje news. Me har kommet oss inn i «tralten» , oppdragene blir løst ett etter ett og dagane går ganske fort. Me er møkje ute å farte så me får sjå ganske mangen rare ting og snodige folk. Kommer ikkje over hvordan folk her nede er, de sitter å driter overalt, midt i byen, på et jorde, langs veien – sprøinger. Har òg funnet ut at en aldri skal ta en afghaner i den venstre hånd, da denne blir kalt «den skitne hånden», lett å vite hvorfor når det ikkkje akkurat er papir rundt omkring der de sitter!!

Nå begynner endelig rommet vårt også å ta form, i den grad det kan kalles form. Har nå iallefall snekret meg en seng og laget meg en del nye hyller. Men dessa udugelige russerene kunne ikkje akkurat bygge når de satte opp disse kasernene for ca. 30 år siden, når det regne så dryppe det over alt. Lettere irriterende. Jaja, må rekna med litt slikt.

Apropos regn, så har været her nede vært som en akkurat passe norsk januar måned, kaldt og mye snø. I utgangspunktet bare kjekt, men når en ikkje har ski, vinterdekk eller voldsomt mangen varme klær, så kunne de (altså den øverste administrasjon) heller sent snøen til gode gamle Norge. Snøen får meg også til å drømme meg vekk til glade vinterdager i Røldal, på Gullingen eller i Badgastein. E der nåke eg e misunnelige på så e det gutta som tar turen til badebyen. Tippe dåkken går rundt å kjekke dåkken te og e godt fornøyde når det bare e to dager til avreise. Det dampe irritasjon og misunnelse av meg.

Uten at dette traktorgreiene skal ta helt overhånd, så såg eg faktisk ein MF butikk midt i Kabul (skal skaffe gullfjotobevis), så då har me fått dokumentert at både JD og MF høre heima i langt mindre utvikla land enn Norge 😉

Ellers må dåkken pøse på med sladder heimante, får jo ikkje akkurat voldsomt møkje med meg her nede.

Hilsen Kjetil

Til dei som skal reise til Badgastein; god tur!!

Ett svar til “Yallatur til Afghanistan II”

Hola hei!

Du vett dei trenge kvalitetstraktorar der nede, er nok derfor du ikkje har funne no new holland sjappe enda 🙂

Der kjøper dei ein skikkelig traktor med eingang, ein som fungerer.. Dei har vel ikkje så mykje penger at dei har råd til å fikse alt det som hadde gått galt med ein New Holland..

Men frå traktor til andre ting..: kor drite du? Og viss du bruke høgre hånda, så lurer du alle til å ta deg i den skitne hånda.. Du har jo ein vane for å bruke feil hånd.. som foreksempel klokkå på høgre armen..?

Bad Gastein om 2 dager ja 🙂 blir heilt übergenialtfantastisk..

Kos deg i afhanerland!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *