Skip to content

Informasjon om Snønuten Open 2009

«Her må koma ei tid, då kver som på nokon måte kan dreg til fjells, då sjukingar reiser hit istadenfor til desse bad, og då bleiksottige bydamer, desse cultur-krøkkjer, fara herup for å venja seg til å vera folk.»

Snønuten i solskinnDette skreiv Åsmun Olavsson Vinje i 1862, og me har i over eit halvt tiår prøvd å leva etter dette motto. Gjennom å invitera ulike fjolls til fjells for den høgst uoffisielle skileiken «Snønuten Open», har både gamle og unge deltakerar fått muligheit til å komma seg til fjells, og venja seg til å vera folk.

På tross av instendige oppmodingar frå Sand/Suldal Røde Kors (som ikkje ynskjer å setja karsken i vrongstrupa denne påskeaftan), blir det ei samling for dei vanlige inviterte deltakerane i år også. Ein god tradisjon må haldast i hevd, og så lange alle tek vare på seg sjølv og kvarandre bør det gå bra!

Som bankettansvarlig hadde det vore greit å få eit nokonlunde overslag på antallet bankettdeltakerar. Vil du vera med på banketten, er det derfor fint om du skriv ein kommentar i feltet under. Det må og utpeikas/velges ny rennsjef, då den forrige rennsjefen måtte ta hatten å gå etter grove beskyldninger om manglande sikkerhetsopplegg i SNO08. (Etter en fysisk og psykisk reaksjon på mediakjøret som fulgte er han no tilbake i ein meir tilbaketrukket rolle som bankettansvarlig).

Me snakkes påskeaften!

32 Comments

 1. cOlav cOlav

  Eg er med, melder og på Sigurd Bleskestad, halvt grunneigar og kjentmann.

 2. Joppe Joppe

  Mich und Sillå stille!

 3. Eg stille nok sikkert og!

 4. mazza mazza

  Yalla: Skal du nedigjen til Chamo i mars/april? evt når?

 5. Texas Texas

  Eg óg! 😀

 6. Batti Batti

  skal ikkje sjå vekk fra at eg kommer med mine Dynastar Telemark+ i år og..

  viss me låner den maskinen som lager kvite fine striper på fotballbanen, så kan Joppe trekke den etter seg til toppen. Da er jo løypevalget ganske klart 🙂

 7. Gjeddå Gjeddå

  eg e med!

 8. Mr. Fister Mr. Fister

  Eg stille!

 9. Steinar Steinar

  Det er to år si sist. Count me in.

 10. Aslak Aslak

  Eg stille sjølsagt! Kristian blir også med, Per Even litt usikker endå. Mulig madammen blir med på banketten, men det får eg komma tebake te.
  La oss for all del sørga for at Steinar ikkje får sitt tredje napp i pokalen, stolar på at Kjetil fikse den? Eventuelt kan me avlegga lensmannssonen et besøk langfredag, ta gjerne med balltre…

 11. Gjeddå Gjeddå

  Trugenuten here i come!!!

 12. Melde inn ny saudakar: Øystein Birkeland. Outsidar med hofteknekk og sesong i chamo bak seg frå tidli 90tal 😉

 13. mazza mazza

  Gjeddå: Ka e greiå med at telefonen din aldri er på?
  Lure på å ta en tur over fjellet nå i ukå, og det er vel bare du som ikkje er i ærlig arbeid og kan bli med. Er du klar?

 14. Batti Batti

  Gjeddå har ikkje telefon atm. Henvendelser tas på 95765454 🙂

 15. Lasarus Lasarus

  Eg blir med.

  Tar med en dårlig kompiss. Melder han bare på som Piloten. Det synns han er stas.

  Fruen stiller på banketten.

  Sjåast.

 16. Lars Lars

  Stine og meg e me

 17. Christian Christian

  Eg og Anki stille lynklare!

  Moe er fortsatt prega av målgangen sin i SNO 07, og true med å trekke seg fra turen i år og for ikkje å risikere nye ublide møter med harde gjenstander. Alle som er i kontakt med han i forkant av den store dagen, må ta ansvar å trekke i han…hehe…

 18. Guro Guro

  Me & M are in!

 19. Bjørke Jr. Bjørke Jr.

  Eg og Helle stiller til start!

 20. Øystein Øystein

  Fåkk åff, Bjørke! Eg stille, om enn framleis noko redusert både fysisk og psykisk itte oppgjeret med Bruå i -07…Og sidan det er eg som er mannen i forholdet, tek eg meg friheita å melde på fruen (Ingrid), og. Me vil sjølvsagt på banketten, må 10 ville hestar eller ein naken Ivan i Gytekulpen te for å holda meg vekke frå Bear sine «Varme Ber»…;)

 21. Øystein Øystein

  Det kunne kanskje tolkast litt feil. Eg meinte sjølvsagt IKKJE at om Ivan e naken i kulpen, så vil eg heller var der enn med Varme Ber…;)

 22. Aslak Aslak

  Siri blir med på banketten. Per Even skulle feira påske på Sørlandet så då kjeme ikkje han. Dersom Øystein skal bli med kan me lika godt ringa røde kors med ein gong, dette e dømt til å gå gale…

 23. Bjørke Jr. Bjørke Jr.

  Har forresten ein debutant i år: Lille frøken Bjørke stiller sterkt i jenteklassen, med mange skidager i løpet av sesongen. Kan jo og nevne at ho i desse tider gjennomfører eit tidagers høgdetreningsopplegg i dei sveitsiske alpene.

 24. Øystein Øystein

  Kan ikkje nekta for at eg hadde følt meg tryggare med Raude Krossen i nærleikjen…Tenkte å ha Sea King på Speed Dial. Ryktene går ellers i heimen om at Old Man Moe har skaffa seg rando ski, så kanskje han kan vera ein outsider i år? Kan ikkje legga skjul på at han har ein viss fordel mtp pondus ittekvart, jaffal. Er vel berre Yalla som kan matche han der. Og med 45 års erfaring og tjuvtriks frå smøring og melkefeber, samt fri tilgang på det dyraste på glidproduktfronten, lukte det gull i Mo i år!!

 25. sillå sillå

  Hege Vodl e med.

 26. lars christian benninghoff lars christian benninghoff

  eg vil vara med!!!!!

 27. mazza mazza

  Jegergryte og is med varme beer er bestilt på Mo Laksgard.Middagen er kl 20:00, og stampen er varm fra kl 18:00.
  Siste sjangs for påmelding til bankett er i morgen kl 18:00 – då går listå te Bjørn så han får tatt opp nok viltkjøt frå frysen.
  Den tradisjonelle startnummertrekkinga skjer og på Mo Laksegard kl 1900 på langfredag.

 28. Bankettlista er nå spikra og sendt til høvdingen på Mo. Nå skal det smiskes og trikses godt viss fleire skal klare å lure til seg varme bær!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *