Kategorier
Snønuten Open

Vurdering av deltakere – SNO08

Då var det klarfor rennsjef Mazzas årlige vurdering av medaljekandidatene til årets SNO.
Vi kjører i gang i tilfeldig rekkefølge:

Yalla
Har underprestert i mange år i SNO, uvisst av hvilken grunn. Nå viser imidlertid snikfoto fra chillertal at Jerni har investert i en tettsittende blå fartsdress – kanskje er det dette som skal til for å klatra på resultatlisten?
+ rutine, ferdigheter og Isac Newton
– x faktoren

Joppe
Tok heim seieren til Sand for første gang på 5 år i fjor – spørsmålet kor masse det kosta? Er Kjetil villig til å legga ned samme insatsen i år, eller har totalbelastningen med sieren i fjor, mange skidager i år, og konfrontasjoner i løypene med sinte nederlendere redusert prestasjonsevnen.
+ Rutine, skills,
– lite aerodynamiske lepper

Steinar
Ryktene går om at Steinar ikkje har fått den optimale oppladningen i år. Mot normalt mange skidager i Kautosjokk har Imsland og Vikedals store sønn hatt oppladningen sin i Texas i år. Kordan vil dette slå ut?
+ rutine og amerikansk dopingkultur
– lite trening

Svandal
Svandal skryter av 42 skidager på facebook. Spørsmålet er kor mangen av disse har han skrensa ned Kroken med 20 staur på ryggen? Svandal er jo en skolert alpinist, og har hevet seg år etter år i SNO. Etter han flytta fra Murmansk (les Sauda) har han og i større og større grad våga seg utenfor de preparerte løypene og lært at du faktisk kan stå på ski uten leggbeskyttere. Svandal blir nok en av de tøffeste utfrodrerene i år.
+ mange skidager og Stein Eriksen knekk
– kanskje litt brekkjekk?

Bjørkis
Christian har i år tatt steget ut i de store konkurransene, og skal delta både i Volda og Sauda BCC. SNO blir derfor en viktig gjennomføring for han i denne viktige konkurransesesongen. Christian har denne vinteren begynt å lukte på fast hel, og spørsmålet er kor lenge det går før skiå er parallelle.. BLir det telemark eller alpint i SNO…? Oppladningen har imidlertid ikkje vert den beste, da Christian var uheldig å traff den ene uken det ikkje snødde i østerrike i vinter
+ rutine og fartstrening
– lavt spenningsnivå?

Aslak
Aslak blir trekt opp som en mulig favoritt år etter år – mest for å legge på han et forventningspress som har en tendens til å drepe alle skiferdigheter. I år stiller det seg derimot annerledes siden Aslaks store nemisis – Øystein ikkje stiller opp. Kanskje kan Aslak vise oss det han er god for i år og sleppe seg løs?
+ rutine, god smørning og øystein er vekke
– nerver, nerver og jâgermaisster på parkeringsplassen før start..

På jentesiden er det og mer åpent en noen sinne, med et stort og godt felt

Synnøve
Vant i fjor og hadde nok regnet med å plukke med seg pokalen (som endå ikkje er ordna viss ikkje kjetil har fått tak i en ?) uten problemer. Dette skal nok vise seg å ikkje bli veldig lett og synni får nok kamp til døra!
+ masse rutine, konkurranseinstinkt
– nerver?

Anni
Hovdens (eller egentlig ei litå bygd utenfor) store datter. Er en skolert telemarkkjører med gode ferdigheter og få sperrer. Har kjørt masse på ski denne sesongen og fått lada opp i 2 uker i østerrike. Er og vant med det harde isete føret på snaufjellet.
+ skills, ingen sperrer
– fokus..? Kanskje dukker det en annen sauebonde opp i løypa..?

Ane
Nok en debutant i SNO sammenheng. Kommer fra flatlandet i Hedemark, men kan allikevel stable seg oppå etpar ski. Har og en god sesong bak seg, med mange skidager i alpene. Ane er en god teknisk kjører med masse vilje, men mangler erfaring med vestlandssnø..
+ skills, bra oppladning
– liten erfaring

Dette var bare et par av de mange kandidatene – mine tips for årets SNO er derfor følgende:

Herreklassen
1. Steinar
2. Svandal
3. Joppe

Dameklassen
1. Anni
2. Ane
3. Synnøve

3 svar til “Vurdering av deltakere – SNO08”

Korleis var det med bankett-prestasjonene iår?

Og ikkje minst, kvar plasserer du deg sjølv i denne suppa? Du er iallefall den med den mest eksotiske oppladninga 🙂

Banketten er meget åpen i år, men det kommer nok til å stå mellom Robert og Ann Iren!

Ellers tror eg kanskje at det og kjøre på ski en uke uten gyldig sykeforsikring har gjort sitt til at eg har god trening i å ikkje tryna!

I fjor blei eg jo lurt på nåke glider av Jone som gjorde at skiiene nesten stod still uansett helning. Kanskje går det bedre i år uten smørehjelp fra team mo?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *