Kategorier
Generelt

Stor husedderkopp – Tegenaria atrica

Stor Husedderkopp - Tegenaria atricaIgår såg eg den største edderkoppen eg har sett i Noreg. Den satt og koste seg på gipsplatene høgt over hovudet på oss. Sidan Kjetil lir av ein lettare form for arachnophobia, så måtte eg ordne opp.

Den var særs samarbeidsvillig, så det var ikkje noko problem å bli kvitt den. Eg ytra ønske om å behalde den som husdyr, men vart nedstemt. «Vingespennet» på udyret må ha vert nærmere 10 cm.

Stor husedderkopp er en av våre største edderkopper. Hunnens kropp er 11-18 mm lang, hannens kropp er 10-14 mm og smalere enn hunnens. Beina er meget lange, og hannens bein er aller lengst. Diameteren til hele dyret fra forbeinspiss til bakbeinspiss kan være hele 8 – 10 cm. Edderkoppen virker derfor meget stor – og skremmende på mange. At edderkoppen løper rykkvis meget fort, 1/2 m per sekund, forsterker inntrykket av noe farlig.

Les meir om stor husedderkopp.

4 svar til “Stor husedderkopp – Tegenaria atrica”

OH MY GOD!! Trur eg hadde besvimt på flekken..Godt du snart ska fløtta..eg har alltid tenkt det e fritt for edderkoppar i blokk, men stod jo faktisk at di konne komma sg opp i høyden og..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *