Skip to content

Ubuntu i bruk

Ja då har eg hatt Ubuntu innstalert på laptopen min i ca ei veke. Det er maskinen eg bruker til alt, også i det daglige arbeidet på jobb. Overgangen har sålangt gått over all forventning.

Totem movie playerSliter foreløpig litt med multimedia, men rekner med det er min feil og ikkje Ubuntu sin. Så satser på å finne ei løysing på problemene. Screem HTML/XML EditorFor å teste ut vevutvikling i linux, så lagde eg versjon 5 av Yallaveven, det gikk veldig greitt. Screem fungerte fint som erstatter for EditPlus, den var faktisk langt bedre på visse områder. Det eg sakna stort, var muligheten til å åpne ftp-lokasjon i ‘filstrukturen’, slik at eg kunne jobbe rett mot vevtjenaren, uten å måtte laste opp filene via ftp i annet program etter at jeg hadde redigert dei. Nokon som har ei løysing på det problemet så er eg evig takknemlig 🙂

Sjølv om eg nok vil møta på uendelig antall problemer og spørsmål på grunn av min manglande kunnskap innan GNU/Linux, kjem eg til å behalde Ubuntu på laptopen. Det finnes ikkje problemer, bare umulige utfordringar 🙂

7 Comments

 1. Må finne fullverdig EditPlus-erstattar med jobbing rett mot webserveren før eg eventuelt skal hoppe over i linuxverdenen. :–)

 2. Kjetil Kjetil

  men det er jo fy-fy å jobbe direkte på en webserver!
  jobbe lokalt og teste, publisere når man vet det funker.

  tøffe gutter har ikke backup, tøffe gutter gråter…

 3. det er derfor eg syns det er så tøft å skrive rett i originalfilene uten testing og uten lokal backup.. Så gråter eg ein skvett viss det går galt 🙂

 4. backup?? hmm.. Editere rett i orginalfilene, like greit.. det synest og i koden til tider 🙂

 5. Texas Texas

  Litt greit å jobbe mot server med daglig backup likevel? Enkelte skulle vel kjørt ut backup av databasen innimellom også?`:D

 6. Ja, det er nok enkelte som har klart å rote det til med å overskrive diverse tabellar osv. Når de er så klønete, fortjener de ikkje backup :–)

 7. Noen som snakker om erfaring Oli?? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.